Hotel Diskobay

Om Qasigiannguit

Qasigiannguit ligger i det østlige hjørne af Diskobugten, ca. 2 timers sejlads syd for Ilulissat og 3 timers sejlads øst for Aasiaat.

Qasigiannguit er Grønlands næstældste by, grundlagt i 1734. Byen nåede sin storhedstid i 1970’erne, da rejefiskeriet var på sit højeste og arbejdskraft kom til Qasigiannguit fra hele Grønland. I dag bor der omkring 1200 indbyggere i byen, der foruden Royal Greenlands store hellefiskefabrik også er vært for Grønlands første efterskole.

Hotel Diskobay

Om byen

Qasigiannguit by

Qasigiannguit kaldes ikke uden grund Diskobugtens Perle, da vejret i sommermånederne er meget stabilt og temperaturen ofte når op omkring 20 grader. Sommeren byder på sollys døgnet rundt, og det er en fantastisk oplevelse at sidde i midnatssolen og studere grundstødte isbjergbjerge. Juni og juli byder på et væld af blomster, og i august og september bugner fjeldet af sortebær – klar til plukning. Og sommeren igennem kan man også nyde pukkelhvalerne i bugten uden for byen.

Som mørketiden nærmer sig, kommer nordlyset og sneen. Fra slut-november og til midt-januar er solen væk og dagene meget korte, så det er en stor og glædelig begivenhed at solen bydes velkommen tilbage i midten af januar.

De kolde isvintre pakker ofte byen inde i havis, hvilket giver gode muligheder for traditionelt isfiskeri efter hellefisk og havkat, gerne lige udenfor byen. I de lange lyse vinterdage i marts og april er der travlhed på isen og i weekenderne er havisen også et attraktivt mødested for en kop kaffe, lidt fiskeri og en god snak. For byens gæster er det en speciel oplevelse at se børn og unge spille fodbold i solen på havisen.

Vinteren er også tid for hundeslædekørsel. Qasigiannguit er hjem for mange hundrede slædehunde, der både bruges til traditionelt erhvervsfiskeri og til hobbykørsel. Året rundt er slædehundene et godt symbol på, at Qasigiannguit er hjem for moderne mennesker med levende rødder i en traditionel kultur. Der er mange oplevelser i Qasigiannguit.