Hotel Diskobay

Sådan kommer du til Qasigiannguit

Der er mange måder at planlægge sin rejse på. Her giver vi et lille overblik over nogle af de bedste og letteste måder. Vi har derfor lavet denne lille guide “sådan kommer du til Qasigiannuit” med nogle gode links til forskellige steder, hvor du kan planlægge din rejse, på den måde du bedst kan lide. Om du vil rejse på egen hånd eller i en gruppe. Om du selv vil planlægge hele rejsen eller ønsker en færdig pakkerejse, med de garantier og den sikkerhed det giver.

Hotel Diskobay

Sådan kommer du til Qasigiannguit fra Nuuk

Transport til Qasigiannguit

Rejsen fra Nuuk til Qasigiannguit byder på en spændende oplevelse gennem Grønlands vidtstrakte områder. Den mest almindelige og effektive transportform er med fly efterfulgt af sejlads eller helikopter. Regelmæssige flyvninger afgår fra Nuuk Lufthavn (GOH), hvorfra du kan flyve til Ilulissat (JAV) eller Aasiaat (JEG), som er de større byer i Diskobugten. Denne flyvning giver betagende udsigt over Grønlands imponerende landskaber og viser de strålende fjorde og omfattende isfelter, der definerer dette majestætiske land.

Fra Ilulissat eller Aasiaat sejler man herefter videre til Hotel Diskobay i Qasigiannguit med Disko Line i perioden 15. maj til 15. november. Du vil typisk opleve, at der er flere afgange med båd fra Ilulissat end Aasiaat. Uden for denne periode foregår den sidste del af rejsen med helikopter.

Transport til Qasigiannguit
Airplane above Greenland
Foto: Ivar Eythorsson, VisitGreenland

Hotel Diskobay

Sådan kommer du til Qasigiannguit fra Sydgrønland

Airplane above Greenland
Foto: Ivar Eythorsson, VisitGreenland

Skal du fra Sydgrønland til Qasigiannguit indebærer rejsen ligeledes flytransport efterfulgt af skib eller helikopter. Du kan bl.a. rejse fra Narsarsuaq (UAK) hvor der er jævnlige flyvninger til Nuuk (GOH) og/eller Kangerlussuaq (SFJ), hvorefter der følger endnu en indenrigsflyvning til Ilulissat (JAV) eller Aasiaat (JEG).

Afhængig af tidspunktet du rejser på, vil den sidste del af rejsen foregå til vands med båd eller i lufthavnen med helikopter. Rejsen til vands vil være i perioden 15. maj til 15. november, mens resten af året er via helikopter.

Hotel Diskobay

Sådan kommer du til Qasigiannguit fra Danmark

Rejsen til Qasigiannguit fra Danmark kan umiddelbart forløbe på to forskellige måder.

Det ene er en flyvning fra København (CPH), Billund (BLL) eller Aalborg (AAL) til Kangerlussuaq (SFJ) efterfulgt af en indenrigsflyvning til Ilulissat Lufthavn (JAV) eller Aasiaat Lufthavn (JEG). Alle flyvninger er med Air Greenland. Den efterfølgende rejse er, ligesom tidligere nævnt, enten via båd eller helikopter afhængig af sæson.

Den anden mulighed er at flyve fra København (CPH) til Keflavik Lufthavn (KEF) med Iceland Air og dernæst til Ilulissat Lufthavn (JAV) med Air Greenland. Herefter vil den sidste del af rejsen foregå med båd eller helikopter.

Hotel Diskobay
City sign in Kangersussuaq
Foto: Aningaaq R. Carlsen, VisitGreenland

Hotel Diskobay

Sådan kommer du til Qasigiannguit fra andre lande

City sign in Kangersussuaq

For rejsende fra andre lande end Danmark indebærer turen til Qasigiannguit typisk en international flyvning til Kangerlussuaq Lufthavn (SFJ), som er Grønlands vigtigste internationale lufthavn, efterfulgt af en indenrigsflyvning i Grønland til Ilulissat eller Aasiaat og til slut sejlads eller helikopter.

Planlægning af rejser fra andre nationer kan virke omfattende og svært at koordinere med de forskellige internationale og grønlandske flyselskaber, men det giver en spændende mulighed for at udforske Grønlands hjerte fra forskellige dele af kloden.

Rejsen til Qasigiannguit er en rejse ind i uberørt skønhed, en fusion af fascinerende landskaber og kulturel rigdom, der venter opdagelsesrejsende ved hver sving. Uanset om man ankommer fra nærliggende områder eller fjerne lande, lover hver tilgang en unik og betagende introduktion til Qasigiannguits vidundere og inviterer rejsende til at fordybe sig i Grønlands pragt.

Har du brug for hjælp til planlægning af din rejse til Qasigiannguit?

Vi anbefaler dig at kontakte et rejsebureau, som kan hjælpe dig med planlægningen af din rejse. De sørger for at flytider og afgang samt eventuelle overnatninger hænger sammen, så du blot skal pakke kufferten. Der findes mange rejsebureauer, som kan hjælpe dig med planlægningen, heriblandt Greenland by Topas. Hvis du er til færdige pakkerejse med guide, kan du bl.a. tage et kig på Topas Travel.

 

Det er sådan du kommer til Qasigiannguit 🙂

Husk også at bestille og planlægge nogle oplevelser inden du kommer.
Skriv til os hvis du skal have hjælp med at finde ud af hvad du skal bestille.