Årets gang i Qasigiannguit

Hvaler

Hvalerne er en af de vigtige gæster for årets gang i Qasigiannguit. Hvalerne kommer typisk i juni, og søger væk i efteråret. Nogen hvaler er begyndt at blive længere i Diskobugten. De hyppigste hvaler ved Qasigiannguit er pukkelhvaler og finhvaler.

Læs mere om hvaler her

Midnatssol

Midnatssolen er den periode, hvor solen ikke forsvinder under horisonten. Den kan altså godt forsvinde lidt bag et højt fjeld, da der er mange høje fjelde i Grønland. Men man kan altid finde et flot udsigtspunkt, hvor man kan se den fra. I Qasigiannguit er der midnatssol i perioden 27. maj – 18. juli.

Nordlys

Nordlys er partikler fra solen, der brænder op i jordens atmosfære. Så i princippet er nordlyset der hele året. Det varierer med aktiviteten på solen – det kan man finde andre hjemmesider der forudsiger. For at kunne se det, kræver det en mørk himmel. Derfor er nordlyset synligt i Qasigiannguit fra slutningen af August til midten af marts – hvis der er aktivitet fra solen. Nordlyset er tit grønlige farver, men kan også have andre nuancer.

Vintermørke

Vintermørke er den periode, hvor solen ikke kommer over horisonten. Det betyder ikke, at der er helt mørkt hele døgnet. Der er en 4-5 timer midt på dagen med en lys skumring. Vintermørket i Qasigiannguit er i perioden 1. december – 11. januar.

Hundeslædeture

Hundeslæden er en gammel grønlandsk tradition, og perfekt til at bevæge sig rundt i den arktiske vinter. Det er virkelig en oplevelse alle burde prøve en gang i livet – mindst! Baglandet i Qasigiannguit er ideelt til alle slags slædeture lige fra korte dagsture til flerdagsture.

Book en hundeslædetur i Qasigiannguit her

Det var lidt om årets gang i Qasigiannguit. Hvis der er specielle oplevelser du vil have timet med dit besøg, som tøv ikke med at kontakte os, så hjælper vi gerne med din planlægning.

Kontakt os

Årets gang i Qasigiannguit
Nordlys over vinterfjeldet
På hundeslædetur