Hotel Diskobay

Årets gang i Qasigiannguit

Årets gang i Qasigiannguit byder på lidt af hvert. Nyd midnatssolen og se hvalerne svømme i Diskobugten i sommerhalvåret, og oplev nordlys og kør på hundeslæde om vinteren.

Hvaler

Årets gang i Qasigiannguit

Hvaler

Hvaler

Hvalerne er en af de vigtige gæster for årets gang i Qasigiannguit. Hvalerne kommer typisk i juni, og søger væk i efteråret. Nogen hvaler er begyndt at blive længere i Diskobugten. De hyppigste hvaler ved Qasigiannguit er pukkelhvaler og finhvaler.

Læs mere om hvaler her

Hvaler

Årets gang i Qasigiannguit

Midnatssol

Hvaler

Midnatssolen er den periode, hvor solen ikke forsvinder under horisonten. Den kan altså godt forsvinde lidt bag et højt fjeld, da der er mange høje fjelde i Grønland. Men man kan altid finde et flot udsigtspunkt, hvor man kan se den fra. I Qasigiannguit er der midnatssol i perioden 27. maj – 18. juli.

Nordlys

Årets gang i Qasigiannguit

Nordlys

Nordlys

Nordlys er partikler fra solen, der brænder op i jordens atmosfære. Så i princippet er nordlyset der hele året. Det varierer med aktiviteten på solen – det kan man finde andre hjemmesider der forudsiger. For at kunne se det, kræver det en mørk himmel. Derfor er nordlyset synligt i Qasigiannguit fra slutningen af August til midten af marts – hvis der er aktivitet fra solen. Nordlyset er tit grønlige farver, men kan også have andre nuancer.

Hotel Diskobay og Nordlys

Årets gang i Qasigiannguit

Vintermørke

Hotel Diskobay og Nordlys

Vintermørke er den periode, hvor solen ikke kommer over horisonten. Det betyder ikke, at der er helt mørkt hele døgnet. Der er en 4-5 timer midt på dagen med en lys skumring. Vintermørket i Qasigiannguit er i perioden 1. december – 11. januar.

Hundeslæde

Årets gang i Qasigiannguit

Hundeslædeture

Hundeslæde

Hundeslæden er en gammel grønlandsk tradition, og perfekt til at bevæge sig rundt i den arktiske vinter. Det er virkelig en oplevelse alle burde prøve en gang i livet – mindst! Baglandet i Qasigiannguit er ideelt til alle slags slædeture lige fra korte dagsture til flerdagsture.

Book en hundeslædetur i Qasigiannguit her

Det var lidt om årets gang i Qasigiannguit.
Hvis der er specielle oplevelser du vil have timet med dit besøg, som tøv ikke med at kontakte os, så hjælper vi gerne med din planlægning.