Hotel Diskobay

Glacier Adventure

Glacier Adventure

Man skal lede længe efter en udflugt med så mange forskellige oplevelser og transportformer på en dag. Her er en tur, hvor man kommer ind i et område kun de færreste får lov at se – med fødderne på Indlandsisen.

Hvis man starter turen i Qasigiannguit, så sejler man først 15 km nordpå, hvor man bliver sat i land. Her skifter man transportmiddel til terrængående kørertøjer (såkaldte UTV´er), som på en halv times tid, krydser fjeldet ind til fjordsystemet Tasiusaq.

I Tasiusaq venter en ny båd, og man sejler en time igennem den meget smukke fjord. I bunden af fjorden er det egentlige mål for turen – Saqqarliup Gletsjeren, der strækker sig ud i fjordens blik.

Så er det tid til at nyde din frokost med udsigten til gletsjeren inden sidste del starter. En kort vandretur langs stranden imod gletsjerkanten. Ved kanten udleveres is-pigge til skoene og vandrestave – så der er styr på sikkerheden. Så går turen op på Indlandsisen.

Vendepunktet og gevinsten efter turen derind belønner dig med den smukkeste udsigt fra isen, og over fjorden og fjeldene omkring.

Glacier Adventure